Stagiaires

Drok Dwaande is een erkend leerbedrijf en biedt aan +/- twee stagiaires per schooljaar een stageplaats.

Er zijn voor zowel stagiaires van hbo- als mbo-niveau stageplaatsen beschikbaar. Denk hierbij aan de opleiding SPH (sociaalpedagogische hulpverlening), MWD (maatschappelijk werk en dienstverlening) etc. Het minimale opleidingsniveau is mbo 3. De stageperiode is minimaal 20 weken.

Onze begeleiders zijn zelf opgeleid met o.a. SPH, MWD, VIG & helpende, daarnaast is er veel overige bijscholing. We koppelen je dan ook aan de begeleider die het beste bij jouw opleidingsprofiel past.

Je werkt aan persoonlijke leerdoelen, je helpt mee aan de ontwikkelingen voor onze medewerkers in de organisatie en hebt natuurlijk de ruimte om je opdrachten vanuit de opleiding in de praktijk uit te voeren. Bepaalde opdrachten kun je ook samen met andere begeleiders vormgegeven. Voor iedereen stagiaire geldt een eigen individueel leerproces.

Je werkt naast de dienstdoende begeleider(s) en hebt ook een vast contactpersoon waarbij je gedurende je stageperiode terecht kunt met al je vragen. Drok Dwaande in Harkema biedt werk aan mensen met een bijzondere zorgvraag. Eenieder heeft verschillende en zeer uiteenlopende zorgvragen, individuele begeleiding op een vraaggerichte manier.

We werken samen met ouders/verwanten en andere professionals om een zo stabiel mogelijk draagvlak te creëren voor onze mensen. De stage zal voornamelijk plaats vinden op locatie in Harkema.

Als stagiaire maak je deel uit van ons team welke bestaat uit medewerkers (zorgvragers) en begeleiders. We werken voor, door en met elkaar. Je neemt deel aan werkoverleg welke in het teken staat van een thema bijvoorbeeld over de methodes waar wij mee werken of een ziektebeeld, ook kun je (wanneer mogelijk) deelnemen aan het cursus en bijscholingsprogramma. Er is voldoende theorie aanwezig welke het werken in de praktijk ondersteund.

Tegen het einde van de stageperiode streven we ernaar dat je de dienst geheel zelfstandig draait maar houden daarbij wel altijd oog voor het leerproces. We blijven kijken naar wat je nodig hebt en waar je staat.

Elke stagiaire werkt onder de verantwoordelijkheid van een begeleider die de eindverantwoordelijkheid heeft. Wil je meer weten over wat wij van jou verwachten en wat jij van ons kunt verwachten? Ben je geïnteresseerd in een stageplaats bij Drok Dwaande? Voor meer informatie kun je contact opnemen met: Froukje de Vries, initiatiefneemster Drok Dwaande, bereikbaar op telefoonnummer 0512-785598 Een gemotiveerde brief, voorzien van cv, kun je per e-mail verzenden naar: froukje@drokdwaande.nl

Nynke
Stagiaire en sinds kort begeleider…

“Mijn naam is Nynke Batema. Ik ben 20 jaar en woon in Harkema. Juni 2021 heb ik mijn diploma; maatschappelijke zorg niveau 4 (gehandicaptenzorg) behaald. Tijdens deze opleiding heb ik verschillende stages doorlopen, waaronder ook bij Drok Dwaande. Sinds juli 2021 ben ik werkzaam bij Drok Dwaande.

Ik vind Drok Dwaande een superleuke werkplek met een fijne werksfeer. Het mooiste aan mijn werk vind ik het ondersteunen en de zorg bieden die de medewerkers nodig hebben om zo het beste uit zich zelf naar boven kunnen halen. Een ieder werkt op zijn eigen manier en eigen tempo wat uiteindelijk leidt tot mooie creaties die verkocht worden in de winkel van Drok Dwaande.”

(Laatste update december 2021)