Medewerkers en begeleiders aan het woord

Danny
Werkt bij Drok Dwaande sinds 2015.
“Ik vind het hier super leuk en ik wil hier nooit meer weg. Ik kan leuke dingen leren zoals koken. Puzzelen, diamond painting en kaarsen maken vind ik het leukst om te doen”.

Fenna
Werkt bij Drok Dwaande sinds 2019.
“Bij Drok Dwaande vind ik het gewoon heel leuk! We doen altijd hele leuke dingen. Het leukste vind ik kaarsen maken, kussens knopen, borduren en diamond painting. Het allerleukste vindt ik bingoën met mijn collega’s”

Trienke
Werkt bij Drok Dwaande sinds 2017.
“Ik vind het leuk om bij Drok Dwaande te werken omdat het een gemoedelijke en vrije werkplek is. We doen altijd van alles, hebben regelmatig een uitje en we gaan maandelijks te sporten!”

Lianne
Begeleidster sinds 2021.
“In het voorjaar van 2021 ben ik een vrijdag komen proefdraaien bij Drok Dwaande om te ervaren hoe het is om op een dagbesteding te werken en te ervaren of dit bij mij zou passen. Ik ben niet meer vertrokken!”

“Vier dagen per week ga ik met plezier aan het werk met onze medewerkers en collega’s. Ieder heeft afzonderlijk zijn kwaliteiten, voorkeuren en leerdoelen. Zo heb ik zelf ook nog leerdoelen op het creatieve vlak waar ik met behulp van de medewerkers, collega’s en YouTube mee aan de slag ben. Ik geniet erg van de afwisseling die deze werkplek met zich meebrengt. Favoriet bij mij zijn het koken, het inrichten van de winkel/etalage, de dagelijkse wandelingen en natuurlijk de wekelijkse bingo!”

Kristina
Begeleidster sinds 2020.
“Ik ben Kristina de Jong – Kuipers. 32 jaar en werkzaam bij Drok Dwaande als persoonlijk begeleider. Drok Dwaande is een superleuke werkplek met veel diversiteit in werkzaamheden en heel veel leuke en gezellige medewerkers. Elke werkdag maken we er met elkaar wat leuks van! Ik geniet van alle activiteiten op het werk maar houd in het bijzonder van koken en bakken. Ik vind het prachtig om samen met onze medewerkers klanten te ontvangen in onze horeca, mensen te laten genieten van lekkere producten en de mooie sfeer bij Drok Dwaande”. 

“Een ander mooi onderdeel van mijn werk vind ik het schrijven van zorgplannen samen met de medewerker en het bedenken van doelen plus het behalen van bijbehorende certificaten. Je ziet hierin medewerkers leren en groeien en dit geeft mij veel voldoening in mijn werk.”

Jinke
Begeleidster sinds 2015.
“Al een behoorlijk aantal jaren ben ik werkzaam bij Drok Dwaande als persoonlijk begeleidster. Naast groepsbegeleiding bied ik o.a. ondersteuning in de boekhouding en medicatieveiligheid. Drok Dwaande is een fijne werkplek omdat er een informele, gemoedelijke sfeer heerst en de focus ligt op het samen zijn en samen leuke dingen doen/maken! Het samen sporten en bewegen vind ik een leuk onderdeel van het werken bij Drok Dwaande. Zo gaan we maandelijks samen naar de sportschool en er wordt elke dag gewandeld. Twee keer in de week wordt dit zelfs gedaan met prikstokken en vuilniszakken, zo houden we alles netjes in het dorp. Doordat er regelmatig nadruk op medezeggenschap wordt gelegd worden activiteiten als bovenstaande door onze deelnemers zelf bedacht en dat is gewoon superleuk! Mei elkoar, foar elkoar!”

 

(Laatste update januari 2021)